سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالبه خسارت در تصادفات رانندگی

نحوه مطالبه خسارت در تصادفات رانندگی چگونه می باشد؟

هر روزه تعداد زیادی خسارت در سطح شهر رخ می دهد که ممکن است خسارت های شدیدی به شخص وارد آورد.

در اکثر اوقات این سوال برای دو طرف پیش می آید که چه کسی باید خسارت پرداخت کند؟

اصلا چه کسی خسارت دیده و چه کسی مقصر می باشد؟

آیا در چنین شرایطی تنها راه استفاده از بیمه شخص ثالث می باشد؟ یا راه حل دیگری وجود دارد؟

 

گام اولاینست که مشخص شود مقصر اصلی این سانحه چه کسی بوده است است.

زیرا به موجب قانون مسبب اصلی تصادف کسی است که در نتیجه بی احتیاطی یا بی مبالاتی او منجر به وقوع فعل او شده است که این شخص مسئول بوده و از نظر قانونی قابل تعقیب می باشد.

با استناد بر تبصره دو ماده یک قانون اصلاح بیمه اجباری که بیان داشته است: «مسئولیت دارنده وسیله نقلیه مانع از مسئولیت شخصی که حادثه منسوب به فعل یا ترک فعل او است، نیست».

به عبارتی در حوادثی که مطالبه زیان یا گرفتن خسارت در تصادفات ناشی از آن مشمول قانون اصلاحی است، می‌توان علیه مقصر حادثه طرح دعوا کرد.

منظو ازمقصرحادثه شخصی است که مرتکب فعل قابل سرزنشی شده است. در واقع ممکن است بدون ارتکاب تقصیر هم تصادفی رخ دهد و زیانی به بار آید که در این صورت احتمال دارد شخص بی‌گناه مسئول شناخته شود. پس مسئول جبران زیان وارده همیشه مقصر نیست.

 

بیمه در تصادفات رانندگی به چه صورتی قابل اعمال است؟

هنگامی که تصادفی ایجاد می شود، طی شروطی از طریق شرکت بیمه برای جبران خسارت استفاده میکنیم.

شما باید بدانید استفاده از این شرکت قوانین و مقررات خاص خود را دارد.

بطور مثال: چنانچه در تصادف صورت گرفته، طرفین با یکدیگر به توافق برسند و مقدار خسارت وارد شده کم تر از سه میلیون تومان باشد، نیازی به گزارش پلیس و کروکی کشیدن نیست و طرفین می توانند با یکدیگر به یکی از مراکز خسارت بیمه مراجعه و آن را مطالبه نمایند.

 

نکته ای که حایز اهمیت است اینست که هر دو طرف باید با هم به مراکز بیمه مراجعه نمایند و حضور هر دوی آن ها الزامی می باشد و در نظر داشته باشید هنگامی که با فردی تصادف کردید، جهت مطالبه خسارت باید به شرکت پرداخت خسارت بیمه نامه شخص مقصر بروید.

 به طور مثال: در صورتی که شما بیمه شخص ثالث بیمه البرز را دارید و فرد مقصر بیمه شخص ثالث بیمه ایران را دارد، جهت مطالبه خسارت خود باید به واحد پرداخت خسارت بیمه ایران مراجعه نمایید.

حال ممکن است طرفین به توافق نرسند، و هیچکدام تقصیر خود را قبول نکنند در چنین وضعیتی باید با پلیس تماس بگیرند و چنانچه میزان خسارت وارد شده کم تر از سه میلیون تومان باشد، افسر راهنمایی و رانندگی در چنین وضعیتی کروکی نخواهد کشید و طرفین باید به شعبات پرداخت خسارت مراجعه نمایند.

 

قابل ذکر است که کروکی، تنها به خسارت های بالای سه میلیون تومان تعلق خواهد گرفت.